Lya’s luxe vakantiehuisje aan zee

Najaar en Overwinteren

Bel Lya +353 (83) 005 3623 or email


.

     
Een glas wijn bij de open haard na een wandeling langs de watervallen of een trip naar de rotsen bij Allihies waarop de golven hoog opspuiten en spectaculair uit elkaar spatten.
     
Iedereen heeft ruim de tijd voor elkaar en U maakt binnen de kortste keren vrienden met de lokale bevolking. Ook de wintersterrenhemel is zeer interessant om door onze telescoop te bekijken. Orion - het wintersterrenbeeld - en alle planeten zijn dan te zien.
    
Ook sterrenclusters en gaswolken, verre galaxies, De lucht is 's winters zeer transparant zodat alles heel goed in beeld komt. Er is totaal geen lichtvervuiling. De hemel is dus pikzwart.

Een bezoek aan een van de vele oude pubs waar u achterin drinkt en voorin ook uw elementaire boodschappen kunt doen is iedere keer weer een belevenis. Dit is de Mc Carthy pub in Castletownbere beschreven in het hilarische boek Mc Carthy's bar (ISBN 0 340766050 er schijnt ook een Nederlandse versie te zijn.)
     
 U ontmoet er wijze Ieren die tot uw verbazing een gefundeerde theorie hebben over de meest onwaarschijnlijke onderwerpen. De stilte en de schoonheid van het milieu zullen een onvergetelijke indruk achterlaten. Of u nu komt voor twee weken of twee maanden, de rust zal u goed doen. Ons huis is nu nog meer geschikt voor overwinteren. Wij installeerden een houtkorrels-cv-ketel waardoor u het voor een schijntje zeer comfortabel warm stookt zonder fossiele brandstof te gebruiken!

trots_medium
Voor informatie en boeken bel of e-mail Lya: Tel. +353 (83) 005 3623 e-mail: house@beara.org


This site does not collect any privy or personal data nor uses cookies.
There is a secure version of this site available at Https
External links are anonymised ensuring your privacy.